Thursday, April 28, 2011

pengalaman pahit dan busuk... :D

Assalamualaikum..



ni asrama cheq. kembar 3 ni. restu, saujana dan tekun. cheq dok kat restu.



Amaran : jangan baca kalau anda tengah makan :p


Nak tau tak tepi tepi tepi bilik cheq ni bilik Chinese. Depa ni junior amek kos English Professional. Kami jarang bertegur sapa sebab mungkin depa segan kot nak tegur kakak2 yg comey ni..hahaha. Atau mungkin depa risau cheq tak paham depa dok speaking 24 jam tu. Kalau nak tanye apa2 pon mesti depa cuba cakap melayu walopon tunggang-langgang supaya cheq paham. Last2 cheq jawab soalan depa in English jugak. Hahaha depa pon ternganga. Depa taktau kot cheq pon amek English gak. English tu kan kacang ja. Sume orang reti kot. Hehe jahat kan jahat kan.


Tadi kan tadi kan cheq nak mandi. Pastu kan cheq nampak ade budak Chinese tu. Dia pon masuk tandas jugak. Dia pegang tisu segulung. Dalam hati cheq dok kata : hishhhhh ni mesti nak buang ayaq besaq la ni pegang2 tisu ni.. habesla akuuuuuu! (sambil tepuk dahi dua tiga kali)


Lepas tu cheq memang habesla. Nak tau pasai apa? cheq kan baru je mandi 2 3 minit. Nak kluaq memang tak sempat la sebab baru je masuk kan. Tiba2 muncul bau kurang enak dari bilik ayaq sebelah. Perghhhhh bau telur! Haha budak Chinese tadi, dia tak buka paip ayaq pon. Dia membuang macam tu je. Tanpa ayaq ok. Tanpa ayaq. Tanpa air. Senyap sunyi je buang air. Apa salahnye buka paip tu at least takde la kuat sangat bau. Huhu geram geram.



Ape lagi bau punyela kuat sampai cheq dok uwekkkk uwekkkk dua tiga kali. cheq cuba tahan. Sebelum ni kat umah cheq dok basuh yang Yaya punye ok je. Mungkin sebab dia kecik so bau tak kuat sangat. Hehe. lepas tu cheq amek syampoo banyak2 pastu syampoo rambut sekuat hati tapi bau sisa kumbahan tu tetap tak ilang. Haishhhhh kalah bau sunsilk aku.. Budak Chinese tu, dia tarik flush tapi ayaq tak kluaq pon sebab mungkin sebelum tu dah ade orang guna bilik ayaq 2. So memang sisa buangan dia ada lagi la dalam mangkuk tu. Mak aihhh bau kuat gilo.


Mesti dia dengaq cheq dok uwekkk2 tadi. Last2 cheq tak tahan sangat cheq pon muntah la. huhu sakit perut sebab tak makan apa2 lagi masa tu. Eee busuk tahap dewa kot. Pengotoq punye orang. Cheq memang pantang la pompuan pengotoq ni. rase nak sekeh2 je kepalo tu. Heeee naseb la.. Kesian makcik cleaner kena cuci sisa depa nanti. naseb bek kita orang Islam sangat2 mementingkan kebersihan. Kan kan kan? Cheq bukan nak hina depa tapi agak2 la.


Eh pasai apa cheq dok cakap utara ni.. buang tebiat ka apa.. haha :D





Moral of the story : jagalah kebersihan. Kebersihan itu separuh drpd iman. Peaceee. (^_^)v

2 comments:

  1. weeuukk~~ same here....muahehehe

    ReplyDelete
  2. haha..rajin teh baco blog ore.. btw thnkss :)

    ReplyDelete